Música ESO

Pàgina d'inici » Música 3 » La música a la Prehistòria

La música a la Prehistòria

Anuncis

S’entén per Prehistòria el període de temps transcorregut des de l’aparició dels primers homínids (fa uns 4.000.000 d’anys) fins la invenció de l’escriptura (cap el 4.000 a.C.)

D’aquest període tan llarg, doncs, no hi ha cap testimoni escrit que ens expliqui com eren les societats que hi van viure. Per poder-les conèixer hem d’estudiar les restes materials que ens han arribat (eines, estris diversos, pintures, tombes…). A partir d’aquestes podem arribar a suposar com devia ser la humanitat prehistòrica.

Un d’aquests aspectes poc coneguts de la Prehistòria és tot allò que fa referència a la música. Des de quan existeix aquesta art? Feia música la humanitat prehistòrica? I si en feia, amb quins mitjans (veus i instruments) la interpretava?

Entre les restes prehistòriques que s’han conservat, n’hi ha que semblen realment instruments musicals, amb aparença de xiulets d’os, raspadors, corns fets amb una banya, bastons per entrexocar…

Un altre testimoni important de la Prehistòria són les pintures que s’han conservat a les parets d’algunes coves. Algunes d’aquestes pintures representen persones disposades de manera que sembla que estiguin fent una dansa.

La informació que ens donen les restes conservades és doncs molt escassa.Tot i això, sabem que totes les cultures de la humanitat, fins i tot les menys desenvolupades tecnològicament, han utilitzat i utilitzen la música vocal i instrumental. Això ens fa suposar que també a la Prehistòria, la música devia ser-hi present en una forma més o menys elaborada, possiblement relacionada amb la religió i la màgia o potser amb una finalitat de distracció i plaer.

Anuncis
Follow Música ESO on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3 other followers