Música ESO

Pàgina d'inici » Música 3 » Romanticisme » Música instrumental del Romanticisme

Música instrumental del Romanticisme

La música per piano

L’instrument romàntic per excel·lència és el piano, que ocupa un lloc a les sales de concerts i a les llars de la burgesia de tota Europa. El piano, per les seves característiques expressives i el fet que un sol intèrpret pugui tocar una obra completa, és l’instrument perfecte per expressar els sentiments individuals, i per això serà l’instrument preferit dels compositors romàntics.

Trevor Haddon: An Elegant Interior scene (1880)

Trevor Haddon: An Elegant Interior scene (1880)

Estudiar piano és gairebé obligatori especialment per a les noies de la burgesia. El piano era la manera de disposar de música a casa, tant per gaudir un mateix com per tocar-lo a les reunions socials.

Continuen escrivint sonates per a piano, com al Classicisme, però les obres més característiques d’aquesta època són les peces de curta durada, on els compositors concentren l’expressió d’un sentiment concret. Aquestes petites formes són el nocturn, la balada, l’impromptu, la rapsòdia, la polonesa o l’estudi (que tenia com a finalitat que la burgesia n’aprengués a tocar).

 

 

Beethoven interpreta la sonata Clar de lluna, en una seqüència de la pel·lícula Amor immortal, i descobreixen que es sord.

Beethoven, Für Elise (Per a Elisa), Una de les obres més conegudes del compositor:

 

Frederic Chopin

Frederic Chopin

Frédéric Chopin (1810-1849). Compositor i pianista polonès, va haver de marxar del seu país (on no va poder tornar mai) i es va instal·lar a París. Per recomanació del metge va passar una temporada, entre el 1938 i el 1839, a la cartoixa de Valldemossa (Mallorca) en companyia de la seva parella l’escriptora George Sand. La majoria de les seves composicions són peces breus per a piano, instrument del qual era un gran virtuós. Les seves obres ocupen un lloc prominent dins del repertori pianístic i són obres bàsiques en la formació de qualsevol pianista.

 

 

 

 

 

Chopin, Nocturn en Mi bemoll major:

Chopin, Balada el Sol menor. Escena de la pel·lícula El pianista:

Anuncis

Pàgines: 1 2 3 4 5 6 7 8

Follow Música ESO on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3 other followers