Música ESO

Pàgina d'inici » Música 3 » Romanticisme » Música instrumental del Romanticisme

Música instrumental del Romanticisme

La música de dansa

Els balls de saló

El ballet era una dansa d’espectacle, però al segle XIX comencen a aparèixer els populars balls de saló. El vals, dansa en compàs ternari, va tenir la seva època daurada durant la segona meitat del XIX, sobretot a Viena, on es va convertir en el ball de saló per excel·lència. Encara avui en dia és un dels balls més coneguts, i no hi pot faltar en cap casament. Altra dansa d’aquesta època és la polca, més animada que el vals i en compàs binari.

Els principals compositors de valsos i polques vienesos van ser la família Strauss, sobretot Johann Strauss II, autor de cèlebres valsos com Al bell Danubi blau i el Vals de l’Emperador, o la Tritsch-Tratsch-Polka.

El Concert d’Any Nou de l’Orquestra Filharmònica de Viena, és un concert que se celebra cada any el matí de l’1 de gener a Viena, Àustria. És retransmès arreu del món per a una audiència total estimada de 1.000 milions de persones de 44 països. Totes les peces interpretades, amb algunes excepcions, són obres de compositors de la família Strauss. El concert sempre s’acaba amb el vals Al bell Danubi blau de Johann Strauss II (fill) seguit de la Marxa Radetzky, de Johann Strauss I (pare). Durant aquesta última obra, l’audiència aplaudeix al compàs i el director fa mitja volta per dirigir-los, en comptes de fer-ho a l’orquestra.

Anuncis

Pàgines: 1 2 3 4 5 6 7 8

Follow Música ESO on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3 other followers