Música ESO

Pàgina d'inici » Música 3 » Romanticisme » Música vocal del Romanticisme

Música vocal del Romanticisme

L’òpera romàntica

Itàlia

Verdi

Giuseppe Verdi, retat de Giovanni Boldini

Giuseppe Verdi, retat de Giovanni Boldini

Giuseppe Verdi (1831-1901) és el gran nom de l’òpera romàntica italiana. De família modesta, es va donar a conèixer amb l’òpera Nabucco, que el va convertir en símbol del nacionalisme italià i quasi un heroi nacional, gràcies al significat ocult del crit Viva Verdi! (que volia dir Viva Vittorio Emanuele Re D’Italia).

Les seves melodies agradaven el públic, que les va fer seves ràpidament. Escoltem el Va, pensiero (vola pensament) de l’òpera Nabucco. Es tracta d’un passatge on els esclaus jueus, davant d’un possible destí fatal, canten un salm a la seva terra natal. La peça es va convertir en un himne per als patriotes italians que es varen identificar amb el poble hebreu ja que en aquell moment Itàlia estava sota el domini austríac. Es va proposar com a himne nacional italià, amb alguns canvis en el text, o amb el text original, però es va considerar que no era adient perquè és el cant d’un poble diferent de l’italià.

També va escriure, entre altres òperes: Rigoletto, La traviata, Il trovatore o Aida. Escoltem alguns coneguts fragments:

El famós brindis de l’òpera La traviata:

Cor dels gitanos de l’òpera Il Trovatore:

I per últim la Marxa triomfal de l’òpera Aida:

Anuncis

Pàgines: 1 2 3 4 5 6 7 8

Follow Música ESO on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3 other followers