Música ESO

Pàgina d'inici » Música 4 » Impressionisme

Impressionisme

Anuncis

El passeig (en francès La promenade) és una pintura a l’oli realitzada per Claude Monet el 1875 i que actualment s’exposa al National Gallery of Art de Washington.

L’impressionisme és un moviment artístic que sorgeix a França l’últim terç del segle XIX.

És un moviment pictòric i relacionar-­lo amb la música suposa una sèrie de riscs, ja que passar de conceptes òptics a conceptes auditius pot portar a fàcils confusions. Però sí es poden trobar coincidències en la finalitat d’un i l’altre camp artístic. Hi ha per tant una correspondència entre la tècnica pictòrica de Monet, Degas o Renoir, que va revolucionar la història de la pintura, i la tècnica del compositor Debussy, que aconsegueix l’alliberació de les tècniques de composició i de la forma instrumental del llenguatge musical.

L’impressionisme pictòric tracta de veure la realitat i el paisatge d’altra manera, deixant­-se seduir per la llum i el color més que per la forma. És una reacció contra el realisme.

L’impressionisme musical busca el mateix objectiu, amb un nou llenguatge musical on predominen la tímbrica, la bellesa del so i els aspectes sensorials de la música.

Si busquem una correlació entre l’impressionisme pictòric i l’impressionisme musical podem expressar-­ho de la següent manera:

Quadre = Obra
Dibuix = Melodia
Llum = Harmonia
Color = Instrumentació, timbre
Ambient = Atmosfera sonora
Impressió total = Audició total

Anuncis
Follow Música ESO on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3 other followers